Start
Omhoog
Nung
Song
Saam
Sie
haa
Opvallend

Top House

Het weer

Het verkeer

Pattaya Park

Hangout Bar

Pattaya Lasik Center

Naar huis

 

Top House

Nadat ik afscheid van Pen heb genomen, heb ik mijn intrek genomen in een hotel op de second road. vlakbij Soi acht. Ik heb een goede kamer, met bed, douche, toilet en TV met kabel. En wasservice. Steeds geef ik de was af. En een dag later ligt het schoon en gestreken op het bureau in de kamer. En de barren van Soi 7 en 8 binnen bereik.

Het weer

Het weer was de eerste weken een beetje tegenvallend voor Thailand. Het was bewolkt en af en toe een bui. Zelfs donder en bliksem. Maar het is altijd 30 graden. Dat wil niet zeggen dat je in de regen moet gaan lopen, want ook bij 30 graden vat je kou.

De eerste dag in Bangkok had het even geregend en ook de paar dagen dat ik in Pattaya was, regende het.

Tijdens mijn periode in Khonburi heb ik de eerste dagen nog met de fan aangeslapen, maar merkte een paar dagen later dat het īs avonds wat frisser werd. Het was voor mij wel te doen, maar de Thais kleden zich dan alsof ze een barre schaatstocht gaan afleggen. Het was niet zo erg dat het in Khonburi was fris was. Na een aantal dagen werd het weer warmer en heb ik īs avonds te bed de fan weer aangezet, en gelijk na de eerste avond verkouden geworden.

Terug in Pattaya, was het weer nog niet veel beter, maar met de lasik operatie die gepland staat vind ik dat helemaal niet erg. Maar gaandeweg werd het weer beter en ben nu alweer een paar dagen op het strand geweest. Maar zie īs avonds nog steeds de meiden een jas aantrekken wanneer de meeste klanten vertrokken zijn. Zag er zelfs een helemaal ingepakt met een grote sjaal.

Het verkeer

Het verkeer is nog steeds niet veranderd. Het is in drukke plaatsen als Bangkok en Pattaya altijd een gekkenhuis. Vooral de brommertjes die overal tussendoor glippen maken het een linke boel. Maar ook de automobilisten kunnen er wat van. Om ergens te komen, moet je af en toe ook wel brutaal zijn en je wagen gewoon de weg opsturen. Vaak zijn voetgangers hier de dupe van. Maar wel zie ik de verkeerspolitie steeds vaker optreden. Niet alleen bij brommertjes, wanneer er geen helm gedragen wordt, maar ook bij fout parkeren en zo.

Ook opvallend is dat men op de brommer gewoon de mobiele telefoon gebruikt. lijkt me op de brommer gevaarlijker dan achter het stuur van de auto. Maar ik weet niet of het in Thailand ook strafbaar is.

Pattaya Park

Pattaya park is het zwembad hier. Het ligt vlakbij de zee. En ik merk dat er meer attracties bij gekomen zijn. Er is nu een achtbaan bij en een monorail. Net buiten het park vind je ook nog zo'n piratenschip net als in de efteling. En natuurlijk een aantal glijbanen. Het zwembad zelfs is een acht waarbij je door de stroom mee in de rondte genomen wordt. En er zijn ook ondiepe badjes voor de kleintjes.

Net buit het park is de Pattaya toren. Ik weet de exacte naam nu even niet, maar dat zoek ik nog wel op. Je kunt met een kabelbaan naar boven, in een gondel. Maar in de toren zul je ongetwijfeld ook wel een lift hebben. Boven moet een restaurant zijn, maar ik ben eerlijk gezegd nog nooit boven geweest.

Naar beneden kun je via die zelfde gondel, maar je kunt je ook nog op 2 andere manieren laten zakken. In de ene mogelijkheid met zijn 2en tegelijk en de andere alleen.

Hangout Bar

In deze bar heb ik de wedstrijd ADO-Feyenoord gekeken. De bar is van een Nederlander, een rotterdammer. Er waren opvallend veel rotterdammers aanwezig. De bar is in Soi Yamato, halverwege de straat tegenover het internetcafe, No Name.

Tijdens de wedstrijd werd er stukjes kaas en worst uitgedeeld en na dat ene doelpunt kreeg iedereen een glaasje Sambuco. ADO heeft de wedstrijd natuurlijk gewonnen.

Lasik (De laatste controle deze vakantie)

De 3e controle verliep naar mijn eigen gevoel veel beter. Ik kon meer regels oplezen. Wel is het nog steeds zo dat mijn zicht bij daglicht veel beter is, gewoon goed dus, dan bij kunstlicht. Ik merk dat steeds vaker. Wel heb ik de indruk dat het steeds beter is. Dat merk ik dan voornamelijk 's avonds.

Maar het geldt niet voor alle kunstlicht. Een goed verlichte supermarkt is duidelijk waarneembaar nu voor mij.

Naar huis

De vakantie zit er nu bijna op. Moet nog het vervoer naar Don Muang regelen, maar dat zal best wel lukken. Pal voor het hotel staat een reisbureau. Die spreekt mij bijna dagelijks aan voor een taxi naar Bangkok. Verder moet ik nog wat oogdruppels inslaan en uiteraard Whisky.

Weer veel mensen ontmoet. Weer veel gezien en gedaan.

Iemand uit Rozenburg, maar hoe heet hij ook alweer.

En is dit een hij.

Of is dit een hij.

Of is dit een hij.

Of dit.

Liever zie ik dit.